Ragam

Wong Indonesia Kuwat-kuwat, Orang Indonesia Kuat

Orang Indonesia itu kuat-kuat, mari kita lihat dari jenis makanannya, “beton wae dipangan” lainnya apa lagi

Sahabat Kissparry, kali ini saya mau share tulisan yang beredar di medsos tentang makanan di Indonesia yang mempunyai nama seperti benda, sebut saja beton, itu adalah isi dari buah nangka sedang beton yang istilah lain adalah beton yang dipakai untuk cor bangunan, ya… ini sekadar intermezo guyon maton.

Kawasan Kawah Ijen Jawa Timur 2019 (Dok K Kissparry)

Baca Juga : Blue Fire Kawah Ijen Sebelum Diterjang Badai Oktober 2019


Ojo kawatir garam campur kaca :
WONG INDONESIA KUWAT KUWAT!!! 👍

Mangan TONG SENG wetenge yo rapopo…
Mangan JANGAN KUNCI yo doyan..
Wong Semarang mangan GANJEL REL..
Mangan BADAK ya… biasa
Wong Palembang mangan KAPAL SELAM..
Wong Bali biasa mangan SAYUR PAKU..

Bocah-bocah SD wis kulino mangan MOLEN MINI..
Meh kabeh wong Indonesia yo wis tau mangan BANGKU SEKOLAHAN ben pinter jarene…
Nyatane yo podho selamet lan makmur uripe..

Wong Jowo MANGAN BETON yo sehat2 wae wetenge..
Ngombe kopi karo teh dicampur GULO PASIR yo sik sehat kok..
malah ono sing nganggo GULO BATU..

Sing mangan KETOPRAK yo ono..
Mangan BAKSO GRANAT lan BAKSO RUDAL yo eco mawon..
Mangan KACANG ATOM yo sehat… ora mbledhos koyo Hiroshima Nagasaki..

OSENG2 MERCON yo podho doyan..
PUTRI SALJU yo diemplok..
RONDO ROYAL, iyo dipangan karo TEMPE KEMUL yo enak ae… ora popo.

SAMBEL SETAN
Rawon Setan
Mie setan
kabeh jatahe setan dipangan…
nganti setane yo bingung… arep mangan opo….

Ndog GLUDUK ya dipangan

Sate LALER yo dilahap pisan,
Cah cilik2 dho seneng mangan KEMBANG GULO lan ENDOK CECAK… mulo cecak e podho mumet endogke ilang kabeh..
Dho seneng mangan PERMEN KARET nyatane isih tetep podho sehat kabeh… Ora opo2..

Saking rakuse, LIDAH KUCING yo kolu
KUPING GAJAH dinggo camilan
BALUNG KUWUK ya tedhas

Mugo2 seger kewarasan kabeh … 😁
Aamiin…

Sing ngerti ojo ngguyu dewe ajak2 koncone yoo 😁😁🤣🤣
Sekedar hiburan yaa…


Menjelang matahari terbit di Karimunjawa

Baca juga : Menikmati Indahnya Mentari Terbit di Karimunjawa

Itulah nama makanan yang sebutannya mirip dengan barang/benda/hewan, terima kasih.

Salam dan tetap semangat

by Indarsih Weanind (tulisan yang diteruskan)
editor Eswedewea

Iklan

1 reply »

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.